Laatste reacties


Dopé

11 October 2012

En die Lance Armstrong blijft maar zoeken naar bronnen vol water des onschulds, waarin ie zijn rennershanden kan wassen. Pathetisch. Jarenlang alles ontkennen terwijl er al heel veel duidelijk was. dan zeggen dat je de geruchten niet meer zal bestrijden. Daarna toch nog uitwegen zoeken om er hier en daar van onder te muizen.

En dat ploegleiders mee in de machinerie zaten. En regelden. en jaren later in alle tonaarden ontkenden. Met een pokerface. Ik vind dat écht wraakroepend.

Nu, feit is dat hij niet alleen is en was. Dat heel zijn generatie het deed. En die daarvoor. En die daar nog eens voor. En wellicht die daarvoor ook. Of het nu beter is, valt af te wachten. ‘t Lijkt zo, maar met klassieke dopingparadijzen als Spanje en Italië moet je oppassen.

De zondeval van het wielrennen. Alweer eens. Alweer bezwaard. Never ending story, vrees ik. Zolang er prestige, geld en macht in het spel zijn, blijft dat duren. Een mens is niet gemaakt om eerlijk te zijn. (“Toute méchanceté vient de faiblesse” – Jean-Jacques Rousseau)

Als een mens kan foefelen en kan manipuleren, dan doet ie het. Ik ook, ik ben eerlijk. Maar ik probeer me tot het minimum en tot het sociaal draaglijke te beperken.

2 reacties to “Dopé”

  1. lily zegt:

    blogstop?

  2. Het Radiofonisch Instituut zegt:

    Ja, “t zal drie maanden zijn intussen. Was té druk, té veel, geen zin in en zo meer. Nu nog even verhuizen en dan heb ik een nieuw blogplan!

Geef hier uw reactie